Hogyan aludjunk nedves hajjal, ahhoz, hogy reggel tökéletesen kinézzünk?

A haj a nõk természetes adottsága, ezért nem meglepõ, hogy különleges figyelmet fordítunk az ápolására. A hajápolás kifejezetten idõigényes lehet és elõfordulhat, hogy esténként nincsen idõnk megfelelõen elkészíteni vagy szépen megszárítani. Creighton Bowman, modellek fodrásza felfedte titkát, hogyan aludjunk nedves hajjal és jól kinézzünk reggel.

#1 Köszönj a szaténnak és selyemnek

A pamut ágynemû okozhatja a haj összegubancolódását és ezért nehéz kifésülni reggelente. Hogyha nedves hajjal szoktál aludni, érdemes lenne szatén vagy selyem (olcsóbb változat) ágynemûre cserélni vagy legalább a párnahuzatot cseréld le. A szatén és a selyem remek befolyással vannak az öregedés elsõ jeleinek megelõzésére.

#2 Ne félj a bársony hajgumitól

Már mindent hallottunk arról, hogy mennyire rossz, ha bekötjük a hajunkat, ezért értelmetlennek tûnik egész éjszakára bekötni. Mégis, senki sem említette a laza copfot. A laza copf vagy konty a fejed tetején nem olyan rossz, ha puha bársony hajgumit használsz (vagy egy zsinórt a harisnyából). Megelõzi a haj gubancolódását és hullámos hatást kelt a kibontás után.

#3 A szoros konty nem olyan rossz

Szoros fonás az éjszaka alatt nem olyan rossz ötlet, de csak ha néha fonod be, mert a túl gyakori viselet károsítja a szálakat. Este, a nedves haj szálainak becsavarása egy kontyba a fej tetején pelyhessé és hullámossá teszi a hajad reggel. Így elérheted az igazi kaliforniai szörfös megjelenést. Ha fokozni szeretnéd a hatást, fújd be tengeri sóval a bekötött szálakat.

#4 Válaszd az öko hullámokat

A szépség vloggerek arra ösztönöznek bennünket, hogy hagyjunk fel a meleg hajformázókkal, és ha lehetséges, váltsunk a göndörítés környezetbaráti módszereire. Mindig összeköthetõ a nedves hajjal való alvással és a haj becsavarásával göndörítõkkel vagy zsebkendõkkel. A számodra és a hajadnak megfelelõ módszert ajánlatos kiválasztani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük