A 4 legjobb szérum bőrpírra [A legjobb termékek rangsora]

A bőrpír és a pókháló erek adják a rosaceás bőr jellegzetességét. Persze a problémák itt nem mindig érnek véget, néha azt érezhetjük, számuk végtelen. Az érzékeny és vékony bőr gyakran olyan külső hatásokkal szemben is rosszul reagál, amely más típusoknak meg sem kottyanna. 

Ahhoz, hogy a rosaceás bőrünk hibátlannak tűnhessen, a rendszeres ápolásban kell részesítenünk és a megfelelő termékekkel kell kezelnünk. Éppen ezért javasolt kizárólag a pókháló erekre és bőrpírra kifejlesztett kozmetikumok használata, hiszen ezek gyengédek a reaktív bőrhöz.

Ebben a cikkben bemutatjuk neked a legnagyobb népszerűségnek örvendő  rosaceás bőrre való arcszérumokat. Az alábbi kozmetikumokra a világ minden pontjáról számtalan pozitív visszajelzés érkezett. Mi alaposan körüljártuk a témát, hogy neked már csak – véleményünk szerint – a legjobbakat prezentálhassuk. 

A bőröm vajon rosaceás?

Néha nem vagyunk biztosak a konkrét bőrtípusunkban. Az idő előrehaladtával a helyzet csak tovább bonyolódik. Mi ennek az oka? Minél öregebbek leszünk annál valószínűbb, hogy a bőrünk jellemzői megváltoznak. A mindennapos arcápolás minősége, a használt kezelések hasznossága, illetve az elfogyasztott étel is hatással lehetnek a bőrünk állapotára. 

Természetesen minden bőrtípusnak megvan a maga karakterisztikája, nincs ez másként a rosaceás bőr esetén sem. A testünk mely jelzései üzenik azt, hogy rosaceás bőrrel van dolgunk? 

  • magas fokú érzékenység a külső hatásokkal szemben (pl. napfény, hirtelen hőmérsékletváltozás, fűszeres ételek)
  • áttűnő érhálózat (vagyis pókháló erek)
  • megjelenő bőrpír
  • szúró és égő érzés

Érdekes módon a felsorolásban szereplő arcszérumok nagy része annak ellenére, hogy rosaceás bőr ápolásához javasolják a száraz, érzékeny és érett arcbőrrel is csodákat művel. 

Érdemes sok pénzt elkölteni arcszérumra? 

Egy nemrégiben lefolytatott közvélemény kutatás szerint a megkérdezettek elhanyagolható hányada használ a mindennapokban arcszérumot. A legtöbben az arctisztítókra és krémekre mondják azt, hogy a szépségápolási rutinjuk mellőzhetetlen részei, amelyek nélkül nem tudják elképzelni az életüket. A szérumra viszont sok esetben felesleges pénzkidobásként tekintenek. Ami nagy kár, hiszen ez az egyetlen olyan kozmetikai termék, amely képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe és ott látványos változásokat elérni. A használatuk időpontjára általában nem vonatkozik semmilyen kikötés. Ez azt jelenti, hogy reggel vagy akár este is bátran alkalmazhatod őket. 

Most, hogy az arcszérum fontosságát tisztáztuk, lépjünk tovább, és válasszuk ki a konkrét terméket. 

Melyik bőrpírra és rosaceára hajlamos bőrre való arcszérumot válasszuk?  

A szomorú hír az, hogy nincs olyan túl sok rosaceára való arcszérum, ami ne rontaná tovább a helyzetet és okozna további irritációkat. Szerencsére létezik néhány olyan márka, amely képes volt olyan csodálatos termékek megalkotására, amelyek károkozás helyett bámulatos változást idéznek elő. Melyek ezek a készítmények? 

A rangsor felállítása érdekében több tucat rosaceára való arcszérumot próbáltunk ki. A legjobbak kiválasztása érdekében az INCI-jüket is elemeztük és rögtön tiltólistára kerültek a nemkívánatos összetevőket (alkohol) tartalmazó termékek. Kifejezetten növényi kivonatokat tartalmazó kozmetikumok után kutattunk, hiszen ez rendkívül fontos a rosaceás bőr esetén. Az hívószavak, amelyek után az összetevők listáján kutattunk a vadgesztenye-kivonat, a C-vitamin és a glycerin voltak.

A hozzáférhetőség, a kiszerelés és az ár is olyan szempontok voltak, amelyeket figyelembe vettünk a kutatómunkánk során.  

TOP 4 arcszérum kipirosodásra és rosaceára hajlamos bőrre 

No. 1: Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil, Anti-Redness Face Serum

A rosaceára hajlamos bőr kezelésénél a Nanoil arcszéruma bizonyult az egyik legnépszerűbb választásnak. Az előnyök tekintetében míg a fogyasztók a gyorsan bekövetkező változást, addig a bőrgyógyászok a speciális formulát emelték ki. Valójában az összetevők listája nagyon rövid, amit mi is inkább pozitívumként könyveltünk el – sem alkoholt, sem szilikont, sem semmilyen tartósítószert nem tartalmaz. A benne található négy növényi kivonat (a hársfa, a ciprus toboza, a vadgesztenye és a punarnava gyökere) felel a bőr megjelenésének javításáért, az egészségesebbé tételéért és az irritációkkal szembeni ellenállóképesség fokozásáért. A Nanoil Anti-Redness Face Serum legnagyobb előnye mindenképpen a hajszálerek megerősítésének képessége. Közvetlen hatása van a hajszálerek elszakadásából eredő problémák mérséklésében. Ezenkívül a szérum eltünteti a pigmentfoltokat, így téve egységessé a bőrtónust. Végül, de nem utolsó sorban a bőr hidratálttá, ápolttá válik általa és az öregedés is lelassul. Mindezen változások ráadásul nagyon gyorsan végbemennek. 

A Nanoil arcszéruma egy rendkívül költséghatékony kozmetikum. A kiszerelése 50 ml-s, ami azt jelenti, hogy sokáig kitart. A Nanoil Anti-Redness Face Serum 100%-ban vegan termék.

További információt + használati utasítás a nanoil.hu oldalon

No. 2: OLEHENRIKSEN Truth Serum, Collagen Boosted with True-C Complex

Ez a termék az OLEHENRIKSEN narancsszínű bőrvilágosító termékcsaládjába tartozik.  A szérum legjobb tulajdonsága a formulája, ami tartalmaz C-Vitamint, narancs kivonatot, kollagént és hialuronsavat is. A Truth Serum használói kiemelik, hogy a bőr a használatot követően azonnal megnyugszik, illetve hidratáltnak érződik. Minél tovább alkalmazzák a szérumot, annál fakóbb lesz a bőrpír és más elszíneződések. A benne található antioxidánsoknak köszönhetően, a termék megerősíti a bőrt és késlelteti az öregedést. Mivel semmilyen olajos érzetet nem hagy maga után, így az OLEHENRIKSEN Truth Serum, Collagen Boosted with True-C Complex smink alatt is bátran viselhető. A vásárlók nagyrésze szereti a frissítő narancsos aromáját. A tesztelők mindössze a géles állaggal szemben emeltek kifogást. 

Az Olehenriksen széruma 30-ml műanyag üvegben érkezik, amihez pumpás adagoló tartozik. Sajnálatos módon az ára elég magasnak mondható. Illetve a beszerzése közben is ütközhetünk problémába. 

No. 3: Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting

A francia márka, a Caudalie honlapján található tájékoztatás alapján a legnagyobb törődést igénylő bőrtípusokra is jó, ebbe a csoportba sorolható a rosacea is. A fő feladata, hogy elhalványítson mindenféle elszíneződéseket és helyette egészséges ragyogást kölcsönözzön az arcnak. A formula tartalmaz viniferint, amelyet a szőlő levéből nyernek ki. Érdekes tény, hogy kizárólag a Caudalie termékeiben használatos ez az anyag. Ami az összetevőit illeti a Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting 98%-ban természetes összetevőket tartalmaz. További előnye a csomagolása, az üvegpalackon műanyag tető található, mindkettő újrahasznosított anyagok felhasználásával készül. A legviccesebb, hogy a legnagyobb vitatémát a termék aromája jelenti, néhányan egyszerűen odavannak érte, míg mások ki nem állhatják.  

Bár a Caudalie Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting kiszerelése mindössze 30 ml-s, elég sokáig kitart. A kívánt eredmény elérése érdekében, hosszabb időn át kell megszakítás nélkül folyamatosan használni. 

No.4: Origins, Mega-Mushroom Serum

És még egy arcszérum, amely lenyűgöző alapanyagok felhasználásával született. Az első és legfontosabb, hogy nem fogsz találni a receptúrában sem SLS-eket, sem ásványi olajokat. Helyette bővelkedik mézben, méhviaszban, homoktövisben és pecsétviaszgombában. Az utolsó összetevő tűnik a legérdekfeszítőbbnek. Nemrégiben derült ki róla, hogy tele van öregedésgátló antioxidánsokkal. Emellett a bőr ápoltságát is fenntartja. Az Origins Mega-Mushroom Serum összetevőinek listája a benne található sok növényi esszencia miatt valamivel összetettebb. Sajnálatos módon az INCI listán néhány illatosításra használt anyag is helyet kapott, amelyek növelhetik az irritáció esélyét. A szérum rendszeres használata mellet, a bőr világosabb, egyenletesebb tónusú, hidratáltabb és puhább lesz. 

Az Origin széruma a Mega-Mushroom kollekció egyetlen olyan tagja, amely az irritáció csillapítására szolgál.  A termék vegán és három méretben elérhető:  30, 50 és 100 ml.