Szájöblítés olajjal – Gondozás és Tisztítás Módja [Népszerû Hiedelmek]

Az utóbbi idõben egyre többet hallunk a természetes olajok jótékony hatásáról a testen. Javasolt a mindennapi étrendbe bevezetni, gyógyítóként használni vagy a bõrön alkalmazni, tápláló kozmetikum formájában. Használatának egyik formája a szájmosás olajjal, azaz olajhúzás. Az ilyen módszerrel történõ test- és fogápolás kapcsán sok hiedelem létezik, amit tisztázni kell.

HIEDELEM 1. Egy órával az olaj használata elõtt nem szabad semmit inni.

Azt mondják, hogy legalább egy órával a szájmosás elõtt nem szabad semmit sem inni. Valóságban javasolt egy kis vizet inni a szájmosás elõtt, mert akkor a test hidratált lesz és hatékonyabban képezi a nyálat.

HIEDELEM 2. Olaj használata elõtt legalább néhány órát nem szabad enni.

Egy másik badarság, hogy az olajos szájvíz elõtt nem lehet semmit sem enni. Nincsenek ellenjavallatok, bár a tele gyomor azok számára, akik nem szokták meg a szájmosást olajjal öklendezést eredményezhet.

HIEDELEM 3. Egyszeri szájmosáshoz érdemes egy kanál olajt használni.

Az olaj mennyiségének specifikus meghatározása értelmetlen, mert mindenkinek különbözõ igényei vannak. Az olaj használata az elején kellemetlen lehet, ezért ilyen esetben kisebb mennyiséggel kell kezdeni. Egy kanál olaj legtöbb ember számára túl nagy adag.

HIEDELEM 4. Az olaj alkalmazása kivonja a méreganyagokat a véráramból a száj véredényein keresztül.

Logikailag szólva, az említett módszer ezen magyarázata nagyon kreatív – ahhoz, hogy az olaj felszívja a toxinokat, elõször át kell jutni a száj membránján keresztül a véráramba, majd eldönteni mely vegyületek károsak és melyek jutnak vissza a szájba. Az olaj csak a baktériumoktól és mikroorganizmusoktól tisztítja meg a szájat, de nincs hozzáférése a véráramba.

HIEDELEM 5. Olajos szájmosáshoz csak kétféle olajt kell használni – szezám és napraforgó olaj.

Általában a szezám és napraforgó olajt ajánlják a szájmosáshoz. Azonban ez nem azt jelenti, hogy más olaj nem használható. Bármilyet választhatsz, különösen olyat, amely jobban használható, mint pl. a kókuszolaj.

HIEDELEM 6. Az olajnak fehérnek kell lennie, hogy ki lehessen köpni.

A legtöbb esetben, a növényi olaj összekeverve a nyállal és ezernyi kis légbuborékkal pár percnyi szájmosás után fehérré változik. Ez csak a világos és színtelen olajra vonatkozik, mások nem lesznek fehérek. A sötétebb olajok sárgásak és zöldesek lesznek.

HIEDELEM 7. Olaj használata tökéletes kezelési módszer sok megpróbáltatásra.

Az olajos szájmosás nem gyógyszer. Lehetõvé teszi a száj és fogak megtisztítását a baktériumoktól és kórokozóktól, így számos betegség kifejlõdését korlátozza, különösen a fogszuvasodást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük