Hogyan ápoljuk megfelelõen hajunkat?

Nem olyan könnyû, ahogy tûnik. Megmosod, kifésülöd, hajbalzsamot használsz, és továbbra sem látsz semmilyen hatást. Esélyes, hogy mindannyiunknak volt már rossz haj napja. Valami kiáll az egyik oldalon, nem tudod kifésülni a másik oldalon….Ha nem szeretnéd minden nap ezzel kezdeni a napod, olvasd el lent, milyen a megfelelõ hajápolás.

Hogyan, mikor és mivel mossuk a hajunkat?

Sokunk számára problémát okoz és a válasz nagyon könnyû. Olyan sûrûn mosd a hajad, amilyen sûrûn szükséges. Ez mit jelent? Egyikünknek minden nap kell hajat mosni, míg másoknak ritkábban. Ez attól függ, hogy milyen típusú a hajbõrünk és milyen kozmetikumokat használunk. Olyan sampont használj, amely megfelel az igényeidnek és harcol a korpák, szárazság és olajos hatás ellen. Ugyanakkor fontos hogyan mossuk a hajunkat. A sampont nedves hajra kell tenni, majd ujjakkal bemasszírozni a fejbõrbe. Kétszer mosd ki a hajad, mert csak így szabadulhatsz meg teljesen a korpától, faggyútól és egyéb szennyezõdéstõl. Hideg vízzel öblítsd ki a hajad, hogy lezárd a haj kutikulát.

Mire szolgál a balzsam?

Ez a hajkezelés kiegészítõje. A haj és a fejbõr típusának megfelelõen kell kiválasztani. A balzsam javítja a végek állapotát, zárja a haj kutikulát, megtartja a nedvességet a hajban és megkönnyíti a kifésülést. Kimosott és még mindig nedves hajra kell tenni, a haj közepétõl kezdve a végekig. Pár perc után, a kozmetikumot ki kell mosni. Ezt alaposan kell elvégezni, hogy a maradványok ne maradjanak a végeken, ne okozzanak irritációt vagy, hogy a haj és a fejbõr ne legyen olajos.

Hajszárító, hajvasaló és a hajgöndörítõ a legnagyobb ellenségek!

Nos, talán nem teljesen. Mégis a száraz hõ felszívja a nedvet és nem tesz jót a hajadnak. A hajvégek szárazak, kifakulnak, törékenyek és töredezett végek alakulnak ki. Muszáj-e abbahagynod a hajszárító, hajvasaló és a hajgöndörítõ használatát? Nem, viszont óvatosan használd õket. A hõkezelés elõtt tegyél a hajadra hõ védõt. A hajszárítód 20 cm távolságra tartsd a fejedtõl és a hajvasaló és hajgöndörítõ után használj hidratáló termékeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük