Kozmetikum trükkök, melyek megkönnyítik minden lány életét

A sminkelés idõigényes és ezt minden lány megerõsítheti. Szerencsére vannak smink trükkök, melyek megkönnyítik életünket. Derítsük ki, hogyan kell felhelyezni a mûszempillákat, megtisztítani a smink ecseteket és gondozás alá venni hajunkat.

Hogyan helyezzük fel a mûszempillákat?

A pillák egyenkénti felhelyezése sok bonyodalmat okozhat. Nem mindig tudjuk úgy „meghúzni” õket, hogy megfeleljenek a szemhéj formájának. Az egyik oldalon rátapadnak a bõrre, míg a másikon kiállnak a sorból. Mitévõk legyünk? Vágd el a mûszempillát kettõ vagy három részre és helyezd fel egyenként. Oda kell figyelni, hogy minden része egymáshoz közel legyen rögzítve. Ha mégsem sikerül, rögzíts fel még néhány mûszempillát.

Hogyan viseljük gondját a hajunknak?

A babahaj, ami a hajvonalon nõ, nem olyan jól kezelhetõ, mint a hosszú. Ha szeretnéd kifésülni, használj egy régi (de tiszta) fogkefét egy kis hajlakkal befújva. A hullámok tartósítása még egy olyan probléma, amivel a lányoknak meg kell küzdeniük. Kétféleképpen lehet harcolni ellene. Az egyik megoldást szerint, elõször be kell fújnod a kezed egy kis hajlakkal majd  óvatosan az ujjaiddal és kezeiddel kifésülni. A második megoldás picit bonyolultabb és idõigényes. Tegyél egy kevés stilizáló gélt a hajadra és hajolj egy meleg vízzel megtöltött edény fölé. Várj, míg a hõ nem rögzíti az állagot.

Mit tegyünk a leszóródott szemhéjfestékkel?

Ha nem szeretnéd bepúderozni azt a részt, ahová a szemhéjfestéked leszóródott, használj, ragasztócsíkot. Tekered az ujjad köré és a ragadós oldalával gyûjtsd össze a szemhéjfestéket az arcpofákról. Ugyanez a technika használható, amikor a szemhéjadról kell letörölnöd a felesleg szemhéjfestéket különösen, ha a színek összekeverése nem volt sikeres vagy túl sokat használtál belõle. Ugyanilyen ragasztócsíkot használhatsz a smink ecseteid tisztítására is. A csík ragadó oldalát párszor csúsztasd végig a kefe sörtéjén és szedd le a kozmetikum maradványokat és a port. És te milyen smink trükköket használsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük