Hogyan ápoljuk bõrünket lépésrõl lépésre?

Mindannyian sima és szép bõrt szeretnénk, ugye? Sajnos nem rendelkezünk elegendõ idõvel, hogy megfelelõ ápolásban részesítsük. Minden este ágyba szeretnénk bújni, ahelyett, hogy különbözõ radírokkal, masszázsokkal, illatos gyertyákkal és aromaterápiás olajokkal foglalkozzunk. Tehát, hogyan érdemes ápolni bõrünket?

A bõrápolásban a rendszeresség a fontos. Különben bõrünk megereszkedik, száraz lesz és pelyhesedni kezd. Kezd el bõrápolásod egy forró fürdõvel; ne feledd, hogy a víz nem lehet túl forró. Hozzáadhatsz néhány szelet citromot, illóolajokat, fürdõ bombát és néhány pezsgõfürdõt. A forró fürdõ megnyitja a pórusokat, stimulálja a vérkeringést és nyugtató hatással van. Csupán 15 percre van szükséged, miután kipihentnek érzed magad és a bõröd készen áll a többi kezelésre.

Fürdés alatt testradírtvégezhetsz, amivel eltávolítod az elhalt bõrsejteket és baktériumokat a bõr pórusaiban. Ráadásul energetizál, simít és megelõzi a szõrtüszõ bekövetkezését. Radírhoz lágy sörtéjû kefét használj, különleges kesztyût vagy szivacsot és különleges testradír terméket. A hámlás gyorsítja a kozmetikum összetevõinek felszívódását és érintésre sokkal simább lesz a bõr.

Radírozás alatt vagy utána végezz el egy masszázst; egészséges hatása van, de fontos megfelelõen elvégezni. Fontos az alsó testrészeknél kezdeni a masszázst majd a felsõ testrésszel folytatni a szív felé haladva. Intenzívebben masszírozhatod a talpakat, térdet és könyököt, hiszen ezek a testrészek sokkal vastagabbak, így alaposan ki kell dörzsölni. Továbbá a masszázs segít acelulit csökkentésében.

A következõ lépés bõrápolás arc vagy testmaszkkal. Boltban vásárolhatjuk õket vagy otthon is elkészíthetjük. Csupán arra kell odafigyelni, hogy az összetevõk megfeleljenek a bõrtípushoz és igényeihez. A hidratáló vagy tisztító arc vagy testmaszkot addig használjuk, míg a pórusok nyitva vannak, a test meleg a fürdõ után és stimulált a masszázs után. Ilyen módon minden összetevõ könnyebben behatol a bõr mélyebb rétegeibe.

A testmaszk lemosása után ajánlatos krémmel vagy testvajjal hidratálni bõrünket. Az ilyen jellegû kozmetikum használata során bõrünk regenerálódik és felfrissül. A kezelésekhez kevés mennyiségû kozmetikumra van szükség, amit felviszünk és megvárjuk, hogy felszívódjon. Csak ezek után bújhatunk ágyba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük