Hogyan ápoljuk a festett hajat? Néhány tipp a haj szerelmesétõl

A világosított vagy festett haj különleges ápolást igényel – ezt azért állíthatóm, mert jómagam is rendszeresen festem a hajam már néhány éve. Sûrûn cserélem a színeket, árnyalatokat és márkákat. Ha nem ápolnám rendesen a megfelelõ termékekkel, búcsút vehetnék természetes hajamtól és parókát viselhetnék. :)

Hogyan lehet visszaállítani a fejbõr pH értékét?

Azt gondolod, hogy ha az erõsen reklámozott festékkel kezeled a hajad, ami (állítólag) olajban és tápláló összetevõkben gazdag, elég lesz? Nos, tévedsz. Bármennyire is jó a kiválasztott hajfesték, az meg fogja változtatni a fejbõr pH értékét, ezért is fontos visszaállítani a természetes pH értéket. Ezt hogyan tegyük?

A savtartalom növelését különbözõ módon lehet elvégezni – a hajfestékhez mellékelt kiegészítõvel, hajbalzsammal (amit általában kidobunk), hajöblítõ használatával festett hajra vagy házi öblítõvel. Személy szerint az ecet, hibiszkusz és citrusos lé öblítõket ajánlom, mint például a citrom. Az öblítés már a hajfestés után elvégezhetõ, ugyanakkor azt tanácsolom, hogy a festéskezelések között is legyen öblítés (az én esetemben ez kb. heti egy alkalom).

Hogyan ápoljuk a festett hajat?

Még ha a haj mosásának gyakorisága nem is olyan fontos (én minden harmadik nap mosok hajat) a kozmetikumok használata fontos. A festett haj különleges ápolást igényel, ezért használj lágy termékeket, erõs vegyszerek nélkül, legjobb a kamilla kivonat. Én a gyereksampont ajánlom, amelynek alapja a természetes és finom összetevõk. Én is ezt használom, mert a sampontól csak kimosó tulajdonságokat várok el, a táplálást a kozmetikumokra bízom..

Továbbá érdemes kipróbálni a CWC módszert, mely lényegében balzsam-sampon-balzsam. Miért? CWC egy olyan módszer, ami a haj megfelelõ védelmére összpontosít színöblítés elõtt, ezért a hajmosás elõtt fel kell vinni a balzsamot (legjobb szilikonnal), majd lágy samponnal megmossuk a hajunkat és jó minõségû balzsamot vagy hajmaszkot használunk festett hajra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük