Hogyan ápoljuk a bõrünket?

Minden nõ hagyná magát felvágni a szépség és a jól ápolt bõr érdekében. Szerencsére a kozmetikum és a bõrgyógyászat manapság olyannyira fejlett, hogy csak egy kis hajlandóság szükséges az egészséges bõrhöz! Csupán csak egy kis idõt kell rászánni reggel és este a megfelelõ tisztításhoz és tonik alkalmazásához az arcon.

Nincsen lehetetlen! Még a legrosszabb pattanásokat és a mitesszereket is le lehet küzdeni. Még mielõtt hozzákezdenél, ki kell derítened a bõrtípusod és milyen kozmetikumot kell rá használni. Tehát van négy alapvetõ bõrtípus: vegyes bõr, normál bõr, száraz bõr és zsíros bõr. Mindegyiknek sajátos típusú gondoskodás és szépségápolási kezelés szükséges. Van azonban egy dolog, ami minden bõrtípusra vonatkozik, és ehhez a módszerhez kell ragaszkodni a mindennapi bõrápolás során.

Minden bõrtípus mély tisztítást igényel. Reggel és este kell elvégezni. Reggel üdítõ hatással van és elõkészíti a bõrt a sminkeléshez, míg este smink lemosót használunk, és alvás elõtt frissíti a bõrt. Egy szabályt kell megjegyezni: tisztításhoz és mosáshoz ne használj szappant. A szappan szárazságot, irritációt okoz és ledörzsöli a természetes pH értéket. Sokkal jobb és hatásosabb a gyógyszertárból való kozmetikum, mely nem tartalmaz parabéneket parfümbõl és egyéb káros anyagokat.

A következõ lépés a tonik alkalmazása. Reggel gyümölcsös tonikot használhatsz, ami frissít, tisztít és felébreszti a bõrt. Továbbá olajmentes terméket is használhatsz, ami segít a smink lemosásban, valamint eltávolítja a felesleges faggyúmirigyeket és piszkot a bõr felületérõl. Következõ lépésben az arcodnak megfelelõ maszkot használd az arcodon. Frissíteni fogja a bõröd. Jegyezd meg, hogy a címkén szereplõ gyártó utasításainak megfelelõen, idõben mosd le a maszkot.

A bõrápolás utolsó lépése a krém használata. Mint minden egyéb terméknek, ennek is alkalmazkodnia kell a bõröd típusához és igényeihez. A nappali krém smink bázisként is használható. Az éjjeli krém pedig regenerálja a bõrt, ami nagyon fontos. Miért? Mert az éjszaka során új bõrsejtek jönnek létre, ami igénylik a táplálást és erõsítést. A krémet ujjakkal be kell ütögetni az arcba a szem területét kikerülve. A masszázs serkenti a vérkeringést és enyhíti a bõrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük