Festés és kiemelés otthon- hogyan csináljuk megfelelõen?

Nem feltétlenül kell a fodrászhoz sietned vagy az õ készségeivel rendelkezned. Hajszálaink színét mindannyian otthonunk kényelmében megváltoztathatjuk. Mégis, mielõtt bele kezdenél, gondoskodj a megfelelõ kozmetikumok és kellékek meglétérõl. Ugyanakkor lent is olvashatsz néhány hasznos trükköt.

Elõször meg kell állapítanod a színezés szintjét és a hajad színét. Ahhoz, hogy ezt megtedd meg kell nézned a már befestett hajad hosszát. Majd nézd meg a természetes színed; a fejed tövénél. Minél sötétebb a természetes hajszíned annál nehezebb világos festéket használni. Ugyanakkor tudnod kell, hogy egyesek sokkal jobban ellenállnak a festésnek és kiemeléseknek.

A festék típusa a természetes hajadtól függ. Ha világos barna vagy világos szõke hajszálaid vannak, akkor tartós hajfestéket kell használnod, mert ezzel nem kell világosítót használnod. Jelen esetben a szuper világító hajfestékrõl beszélünk, mint a Wella Koleston vagy L’Oreal Majirel.

A haj világosítása során az oxidáció fontos szerepet játszik. Ennek koncentrációja a haj természetes színétõl függ. Tehát: 6% ammónia körülbelül egy-két tónussal világosít; 9% ammónia kettõ-három tónussal világosabb hatást nyújt; 12% ammónia három-négy tónussal világosabb színt képez. Jegyezd meg, hogy amikor ultra világosító tartós hajfestéket alkalmazol, nem lesz szükséged további oxidálószerre, mert azok négy és fél tónussal világosabb színt nyújtanak.

A természetes haj kiemelése során a szín mindig melegebb. Ha hidegebb árnyalatokat szeretnél elérni, válassz oxidálószert és hajfestéket hidegebb árnyaltokban. Minél sötétebb a természetes hajad, annál nehezebb hideg árnyalatot kapni.

Mielõtt folytatnád a kiemeléssel, elõ kell készítened a festéshez szükséges kellékeket. Az otthoni festéshez szükséged lesz egy tálra, hogy benne összekeverd a festéket, egy lapos ecsetre a felvitelhez, gumikesztyûre a védekezésre, hajcsatra, régi ruhára és egy fésûre a kifésüléshez. Kis részekre válaszd szét a hajad és rögzítsd õket a fejed tetején. A kilógó hajszálak nem zavarhatnak festés alatt. A következõ lépés a festék elõkészítése a gyártó utasításait követve.

Amennyiben elõször fested a hajad, nem ártana egy allergia tesztet végezned. Ezúton megelõzheted az allergia kiütéseket és irritációkat. A hajad picit zsíros lehet a festés során. Ez megvédi a hajad és a koponyád a lehetséges sérülésektõl. A részek, amelyeket be fogsz festeni, nem lehetnek túl vastagok, azaz kb. 1.5 cm ajánlott. A festék felvitele után csinálj egy kontyot, válaszd el a következõ részt, fesd be festékkel és add hozzá a kontyhoz. Addig tartsd a festéket a hajadon, amíg a gyártó ajánlja. Utolsó lépésként kétszer mosd ki a hajat, hogy rendesen kiöblítsd az összes festéket a hajadból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük