Csillogó haj – az idei újévi partik legújabb őrülete?

A stylistok már hónapok óta mondogatják, hogy idén a csillogás fogja uralni a szilveszteri bálokat – a szempillákon, a körmökön, valamint még a szemöldökön és a hajon is. Hogyan díszítsd egy kis csillámmal a hajad, hogy szépen és elegánsan nézzél ki? Ismerd meg a csillámhajat!

Karácsony és farsang környékén minden évben feléled az emberekben a csillogás iránti rajongás, és elérkezik végre a szemhéjfestékek ideje. Idén azonban nemcsak a sminkek terén hódítanak a csillámok, hanem a szilveszteri frizurákon is.

Csillámhaj

A szilveszteri buli semmilyen más alkalomhoz nem hasonlítható. Míg az év többi napján inkább a finom és elegáns hajra törekszünk, ilyenkor ragyogni szeretnénk. Így nem is csoda, hogy a csillámhaj az idei év trendjeinek verhetetlen királya, ami elképesztő ragyogást kölcsönöz a hajadnak. Vajon minden nő kedvencévé válik?

Csillámhaj – hogyan is néz ki?

Számos módon díszítheted a hajad csillámmal; vannak ötletes és kevésbé kreatív megoldások is. Azonban folyamatosan szem előtt kell tartani a mértékletességet, ugyanis ha csillámról van szó, könnyen túlzásba eshetünk, és az ízléses megjelenés giccsbe fordulhat. A csillámhaj legszebb változataiban a csillám csupán egy kiegészítő, például mikor csak a lófarok körül vagy néhány tincsen van, tehát mikor a hajnak csak egy kis részén található meg.

Adj hozzá egy kis csillámot!

A finom és elegáns öltözethez több csillogó részecskét is használhatsz. Viszont ha a ruháidon inkább a csillogás dominál, érdemes kevesebbet felvinni belőle. Ha ékszert is szeretnél felvenni, ügyelj rá, hogy az passzoljon a csillámhoz. Az arany-ezüst kombináció például általában nem a legjobb választás.

Frizurák egyenesen a kifutókról

Az ötlet, hogy használjunk csillámot a hajon is, Giambattista Valli, egy francia divattervező tavaszi-nyári bemutatójából ered, aki a hagyományos fénylő hatást nagy mennyiségű csillámmal dobta fel. A stylistok imádták ezt a hatást, és rövid időn belül népszerűvé váltak a csillámfrizurák.

Csillámhaj – hogyan készítsük el?

A csillámhaj minden partizó és bálozó nő álma. Ha divatosak szeretnénk maradni, tudunk kell, hova és miként vigyük fel a csillámot, nehogy az eredmény giccsbe hajoljon át. A csillám felvitelének módja is nagyon fontos, az a cél ugyanis, hogy egész éjjel rajta maradjon a hajon, és ne jöjjön le róla.

A legjobb megoldások a csillámhajhoz:

  • különleges hajcsillámspray használata
  • csillámos hajolaj használata
  • frissen elkészített frizura behintése csillámmal
  • csillám felvitele egy kis ragasztó segítségével
  • csillám rögzítése formázó hajwaxszal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük