Arctisztítás lépésrõl lépésre. Jól csinálod?

Szinte minden nap tisztítjuk arcunkat és azt gondoljuk, hogy nincsen semmi, ami meglepne minket. Könnyû – el kell tüntetned a sminket ahhoz, hogy megszabadulj a piszoktól. A helyzet ott kezd bonyolódni, amikor a megfelelõ kozmetikumot kell kiválasztani, miközben széles kínálatból válogathatunk. Gél, tonik, víz vagy szappan? Mit válasszunk ahhoz, hogy hatékonyan tisztítsuk meg arcunkat?

Elõször, hatékony smink lemosás

Az elsõ lépés a hatékony tisztításhoz a smink lemosása. A piac sok féle kozmetikumot kínál, számtalan típusú smink lemosó kozmetikummal. A leghatékonyabbak és legajánlottabbak a micellás víz, amelynek aktív összetevõi kapcsolatba kerülnek a sminkkel, porral és faggyúkiválasztással és nem csak a kozmetikumot tisztítják (még a vízállót is), hanem a szennyezett réteget is. Természetesen mindig tisztító balzsamot használhatunk vagy egy kétfázisú lemosót.

Továbbá a smink lemosó technika és annak hatása is fontos. A vattapamacson lévõ terméket gyengéden kell az arcra kenni, kikerülni a dörzsölést (különösen a szemhéjon és a szempillákon). Gyengéden tisztítsd meg az arcod a vattapamaccsal és egy picit tovább tartsd a szemhéjadon ahhoz, hogy a smink feloldódjon, így lefelé, az orrod felé tartó mozdulattal eltávolíthatod.

Másodszor, megfelelõ arcmosás

Túl sok nõ kevésbé jól végzi el az esti smink lemosást. Legyen az idõhiány, megfelelõ kozmetikum hiánya vagy csupán nemtörõdömség. A smink lemosásával megtisztítod a beszennyezett réteget. Ezután, az arcot le kellene mosni egy arc géllel a pórusok kitisztításához, ami egyben megkönnyíti a kozmetikum felszívódását.

Harmadszor, arcradír

Idõnként hasznos a természetes bõrréteget megfelelõ radírral regenerálni. Nagyszerû módja felkészíteni bõrünket a tápláló anyagokat tartalmazó kozmetikum felszívódására. A radír opcionális és 1-2 hetente egyszer érdemes elvégezni.

Negyedszer, kiegyensúlyozott arcápolás

A megtisztított arc nyitott pórusokkal nagyon nedvszívó. A legjobb az lenne, ha az arc felszívná az összes tápláló összetevõt, pl. a tonikból. A tonik visszaállítja a bõr természetes pH egyensúlyát, összehúzza a pórusokat és biztosítja a bõr mattosítását (ez ugyanis nagyon fontos a zsíros és pattanásos bõrû emberek számára) Ennél a pontnál hidratáló krémet is használhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük