3 ok, amely a zuhany alatti arcmosás ellen szól

A tussolás nagyszerû módja felfrissíteni az arcot egy hosszú, fárasztó este (vagy nap) után. Az arcra fröccsenõ meleg víz nagyon nyugtató – kellemes, kényelmes és olcsó! Van bármi rossz benne?

Ha zuhany alatt szoktad mosni az arcod, akkor állj le vele!

Beindítod a vizet, beállítod a hõmérsékletet és a nyomást, a sugár alá mész és az elsõ dolog, amire irányul az az arcod. Ez egy esti vagy reggeli rutin szinte mindenki számára, de nem csak errõl szól. A meleg sugár kellemesen masszírozza az arcot. Sajnos az elõnyök nem az élvezettel arányosak. Az arc mosása a zuhany alatt káros lehet az arcnak. Miért?

#1 A MELEG VÍZ BÕRIRRITÁCIÓT OKOZHAT

Senki sem mondja, hogy hideg víz alatt tussolj, de meg kell jegyezned, hogy a meleg víz irritációt okozhat az arcodon. Az arcbõröd sokkal érzékenyebb, mint a testrészed többi bõre, ezért az erõs vízsugár vagy a meleg víz akár megégetheti az arcod, még ha a többi testrészednek jó. Ráadásul a meleg víz bõrpírt is okozhat, mert a magas hõmérséklet jelentõsen tágítja az ereket.

#2 A VÍZSUGÁR DÖRZSÖLI A BÕRT

A zuhany alatti arcmosás olyan kellemes szokott lenni, hogy általában hosszabb idõre is engedjük az arcunkra. Egy normál arcmosás általában rövidebb ideig tart. Minél hosszabb ideig folyik az arcunkon a víz, annál jobban dörzsölõdnek a természetes összetevõk (természetes pH). Az arc szárazabb lesz és nagyobb a lehetõsége, hogy a külsõ káros tényezõk megsértik a bõrt.

#3 A SAMPON KÁROS LEHET AZ ARCBÕRRE

A zuhany alatt mossuk általában a hajunkat is, ezért az arcunk felett több féle kozmetikumot használunk, mint amilyen a sampon, balzsam vagy egyéb haj termék. A vízsugár alatt, az arcod akaratlanul is ki van téve a különbözõ kozmetikumok lefolyásának. Ezekkel a kozmetikumokkal való érintkezés irritációt okozhat az arcon.

Hogyan gondoskodjunk arcunkról a zuhany alatt?

Lehetetlen teljesen megvédeni arcunkat a zuhany alatt, hiszen senki sem visel maszkot. Amit megtehetsz, az az, hogy csökkented a vízsugárral és egyéb kozmetikummal való érintkezést az arcodon (a legfontosabb, hogy ne menjen közvetlenül az arcra) való érintkezést az arcodon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük