Fedõ smink, azaz hogyan fedjük el a hegeket és a seprûvénákat?

A hegek és a seprûvénák sok nõ problémája. Nem olyan könnyû elrejteni a tökéletlenségeket sminkkel, mégis van módja legalább egy részét lefedni. Egy kis készséggel és jó kozmetikummal, bõröd szép lesz és újra ragyogni fog.

Felrepedõ véredények

Vagy az úgynevezett seprûvénák kellemetlenül néznek ki az arcon, lábakon és mellkason. Megjelenésüket több minden okozza, így a genetikai felépítés, hormonális zavar, magas vérnyomás, ülõ életmód és a változó idõjárási körülmények. A véredények falai kiszélesednek és áteresztõképességük nõ, amitõl könnyebb a gyulladás bekövetkezése  és a seprûvénák elterjednek. A repedt erek az arcon rosacea bõrbetegséget okozhatnak, a lábakon pedig visszeret. Az ilyen tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni, hanem orvoshoz ajánlott menni. Idõközben, elmondjuk, hogyan tudod sminkkel elrejteni.

Mielõtt megpróbáljuk elrejteni a seprûvénákat, a sminkesek egy fontos szabályát muszáj megosztanunk. A szín elméletrõlbeszélünk, miszerint a piros bõr szín elrejtéséhez ellentétes színt kell használnunk, jelen esetben zöldet. Ehhez legjobb a rúd alakú vagy a krém korrektor. A lábakon felrepedõ erek általában kék vagy violaszínûek. Rózsaszín vagy barack színû pigmentált korrektort használhatunk ilyen esetben. Így, amikor szoknyát vagy ruhát viselsz, kellemesen fogod érezni magad.

Leégés, mûtét utáni és pattanás hegek

Tudnunk kell, hogy sok féle típusú hegek léteznek. Különbözõ színûek, formájúak és méretûek. A hegek általában rendellenes gyógyulás során alakulnak ki egy pattanásos kezelés után, vagy mint a leégés eredménye. Szerencsére, minden heget sminkkel el lehet tüntetni (világosítani vagy kiegyenlíteni egy szépségápolási vagy bõrgyógyászati kezeléssel). Csupán egy megfelelõ árnyalatú korrektort kell kiválasztani és megfelelõen felvinni a bõrre. Egy tónussal világosabb terméket kell választanunk, mint amilyen az arcbõrünk vagy alapozónk. Vigyük fel egy ecsettel vagy az ujjainkkal és kenjük szét. Figyeljünk oda, hogy ne maradjanak foltok, különben nem a kívánt eredményt fogjuk tapasztalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük